nieuws

Calorex opent expertisecentrum

Geen categorie

Calorex heeft onlangs een expertisecentrum voor warmtepomptechnologie in haar hoofdkantoor te Maldon Essex geopend. Het centrum levert een compleet overzicht van de techniek en de bijbehorende toepassingen voor gebouwen.

 

Volgens Calorex komt de opening op een mooi moment. Een rapport van de Renewables Advisory Board (RAB), een adviesorgaan van de Britse overheid, schetst namelijk een toekomstvisie voor energie in 2020 waarin een grote rol voor de warmtepomp is weggelegd. Tegen die tijd zullen 2,5 miljoen geïnstalleerde warmtepompen (voornamelijk door retrofitting) verantwoordelijk zijn voor 70% van de ten doelgestelde microgeneratie in het Verenigd Koninkrijk.
Het centrum trekt bezoekers vanuit de sociale- en particuliere woningbouw, maar ook technische specialisten. Calorex wil met het centrum warmtepomptechnologie promoten, een platform bieden waar bestekschrijvers en projectontwikkelaars kunnen samenkomen om in een vroeg stadium een beter begrip van de techniek te bewerkstelligen. Ook beschikt het centrum over een werkend machinepark dat bedoeld is om installateurs op te leiden.

Reageer op dit artikel