congres

Geen categorie

Amersfoort stopt met aardgas

Amersfoort stopt met aardgas

Amersfoort wordt een aardgasvrije stad. En dat heeft gevolgen voor alle woningen in de stad. Iedere wijk of buurt is straks aan de beurt om het aardgasnet te vervangen door een duurzaam alternatief. Per wijk of buurt wordt hier een plan voor gemaakt.

Als eerste hebben de bewoners van de Amersfoortse buurten De Vuurtoren en De Plaatsen een uitnodiging ontvangen om mee te denken over het stoppen met aardgas.

Gezamenlijke zoektocht
Welke energiebron komt ervoor in de plaats? Wordt het een gezamenlijke of individuele oplossing of zijn er verschillende mogelijkheden in de wijk? Wat zijn de kosten en hoe wordt het gefinancierd? Wanneer zou er gestart kunnen worden met de uitvoering? Hoe kan ik me nu al hierop voorbereiden?

Bewoners, woningcorporaties, Stedin, 033Energie en de gemeente gaan gezamenlijk een antwoord zoeken op deze vragen.

Klimaatmissie Nederland organiseert in alle Amersfoortse wijken roadshows, buurtbijeenkomsten en gesprekken over het onderwerp.

De bijeenkomsten vinden plaats op 20 en 28 juni. Op www.amersfoort.nl/aardgasvrij kunnen alle Amersfoorters terecht voor informatie over het aardgasvrij maken van hun woning.

Lees ook:
2 miljoen huizen van het aardgas af
Plannen voor een aardgasvrij Nederland

Reageer op dit artikel