congres

Geen categorie

VSK Awards 2018 uitgereikt

VSK Awards 2018 uitgereikt

Nathan Systems heeft met de LWDV lucht/water-warmtepomp de Publieksprijs van de VSK Awards 2018 in de wacht gesleept. Juryvoorzitter Dennis van der Geest maakte de winnaar van de publieksprijs bekend aan het eind van de eerste dag van de vakbeurs VSK. De publieksprijs is een waardering van de vakgenoten in de branche. Bezoekers konden tijdens de registratie kiezen uit twaalf genomineerden in vier categorieën.

Naast de publieksprijs maakte juryvoorzitter Dennis van der Geest per categorie de winnaar van de VSK Award 2018 bekend. In totaal zijn ruim 75 inzendingen ter jurering aangeboden. Per categorie zijn drie innovaties genomineerd. De winnaars worden bepaald door de vakjury.

Van der Geest constateert dat de branche vol vernieuwing zit. “En dat is mooi voor een sector die weer de wind in de zeilen heeft.”

Gezond & Comfort
Winnaar in de categorie Gezond & Comfort is Ambrava met de Wind-Free cassettes. Volgens de jury verhoogt deze inzending het binnencomfort. Doordat ingeblazen lucht netjes verdeeld wordt, wordt één van de meest voorkomende comfortklachten opgelost. Volgens de jury zijn gezondheid en comfort belangrijke voorwaarden om de energietransitie te laten slagen.

Energie(r)evolutie & Transitie
De Wattz-In van de Zehnder Group Nederland gaat er vandoor met de VSK Award 2018 in de categorie Energie(r)evolutie & Transitie. De Wattz-Inn integreert alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing. De Wattz-Inn is volgens de jury een mooi voorbeeld van kolomoverstijgend denken en doen.

Alle genomineerden op een rij

Genomineerd in de categorie Gezond & Comfort
Ambrava – Wind-Free
Hamers & Kesber – Schell XERIS E-T elektronische waterkraan
Viessmann Nederland – Vitocal 200-S/Acoustic Design

Genomineerd in de categorie Energie(r)evolutie & -transitie

Duco Ventilation & Sun Control – DucoBox Energy
Nathan Systems– LWDV lucht/water-warmtepomp
Zehnder Group Nederland – Wattz-In

De jury constateert dat de installatiebranche op alle fronten volop in ontwikkeling is. De energietransitie en de uitdagende, veranderende rol van het installatiebedrijf is zichtbaar in de inzendingen.

Voor deze editie zijn nagenoeg geen producten ingezonden rondom de fossiele brandstof gas. De jury ziet dat de industrie de markt faciliteert om belangrijke stappen te nemen om de energiedoelstellingen te behalen.

Reageer op dit artikel