congres

Geen categorie

Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs krijgen combi-editie in 2018

Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs krijgen combi-editie in 2018

In 2018 vinden Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs gelijktijdig plaats in Evenementenhal Hardenberg. Door de twee vakbeurzen te combineren, kan zowel de e- als de w-installateur alles onder één dak vinden. Daarmee onderscheidt het concept zich in Nederland, aldus Easyfairs Evenementenhal, dat beide beurzen organiseert. De eerste combi-editie vindt plaats op 11, 12 en 13 september 2018.

“Door de groei van het aantal totaalinstallateurs en de toename van afhankelijke systemen binnen de installatiebranche, neemt het onderscheid tussen e-installatie en w-installatie af. Een installateur wordt steeds meer een alleskunner, ook wel ‘totaalinstallateur’ genoemd”, aldus Vincent Bilanovic van Easyfairs Evenementenhal. “Deze ontwikkeling was voor ons de reden om te heroverwegen hoe we de installateur het beste kunnen bedienen. We hebben marktonderzoek en een uitgebreide analyse uitgevoerd om tot een concept te komen waarbij Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs worden samengevoegd, zodat de installateur een totaalplatform krijgt aangeboden dat aansluit op de actualiteit”.

‘The place to be’
Beide namen – Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs – blijven ongewijzigd. In de communicatie naar bezoekers is ‘De week van de installateur’ het motto. Bilanovic: “We willen ons op 11, 12 en 13 september profileren als ‘the place to be’ voor de installateur uit Noord- en Oost-Nederland. Ondanks dat beide beurzen gelijktijdig plaatsvinden, behoudt iedere beurs wel zijn eigen identiteit. Elektro Vakbeurs richt zich op de elektrotechnische installatiebranche en Installatie Vakbeurs focust zich op de installatie-, klimaat- en sanitairbranche. Met deze combi-editie onderscheiden we ons in Nederland; het is de enige plek waar installateurs de e- en w-installatie onder één dak treffen.”

‘Optimaal benutten van tijd’
Het nieuwe concept moet het voor installateurs ook extra aantrekkelijk maken om de beurs te bezoeken. “Op managementniveau, maar ook voor het groeiend aantal ZZP’ers is het optimaal benutten van tijd een belangrijke factor bij de overweging om een vakbeurs te bezoeken. Met dit nieuwe concept krijgt de installateur de uitgelezen mogelijkheid om twee beurzen op één moment te bezoeken. Bovendien is het essentieel voor een e-installateur om kennis te hebben van w-installaties, en andersom.”

Nieuwe datum Elektro Vakbeurs
De eerste combi-editie van Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs vindt plaat op 11, 12 en 13 september 2018. Beide beurzen behouden een eigen entree, maar er is een doorloopmogelijkheid om beide beurzen te bezoeken. Elektro Vakbeurs vindt dit jaar dus niet plaats in december, maar in september. Dat heeft volgens Easyfairs Evenementenhal als voordeel dat exposanten kort na de zomervakantie een contactmoment met (potentiële) klanten hebben. De nieuwe datum geeft exposanten ook meer ruimte om leads op te volgen, omdat er geen vaste feest- en/of vakantiedagen kort na de beurs zijn.
Meer informatie is te vinden op de websites van Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs.

Reageer op dit artikel