congres

Geen categorie

Congresprogramma European Heat Pump Summit bekendgemaakt

Congresprogramma European Heat Pump Summit bekendgemaakt

Op 24 en 25 oktober vindt in het Duitse Neurenberg de vijfde editie plaats van de European Heat Pump Summit. Tijdens het congres gaan sprekers in op een breed aantal onderwerpen rond de ontwikkeling en toepassing van industriële, commerciële en residen-tiële warmtepompen. Naast het inhoudelijke programma is er de ‘Foyer-Expo’, een minibeurs waar bedrijven producten en innovaties presenteren.

“Bezoekers van de European Heat Pump Summit kunnen ook dit jaar weer een interessant en gevarieerd inhoudelijk programma volgen”, aldus Daniela Heinkel, Senior Manager Exhibitions bij NürnbergMessem, waar de summit plaatsvindt. “Dit jaar staan marktcijfers, technische ontwikkelingen en toepassingsgebieden voor warmtepompen centraal. Daarnaast zijn we erg tevreden over het aantal grote marktspelers dat zich heeft aangemeld om een stand in te richten op de Foyer-Expo; hun deelname onderstreept het belang van dit evenement.”

Near Zero Energy Buildings

Tijdens het congres van dit jaar staan met name industriële en commerciële (utiliteits-)toepassingen centraal. Sprekers gaan onder andere in op manieren om met gebruik van hernieuwbare energie en warmtepompen tot NZEB (Near Zero Energy Buildings) te komen, en er wordt ingegaan op hybride systemen en smart grids. Een belangrijk deel van het programma is ingeruimd voor uitleg over zogeheten ‘Annex’-onderzoeksprogramma’s van de Heat Pumping Technologies-tak binnen de IEA (International Energy Agency).
Het volledige congresprogramma, dat meer dan 30 sprekers omvat, staat online op de website van de Heat Pump Summit. Op deze site staat ook informatie over deelnamekosten en wijze van inschrijven.

Reageer op dit artikel