nieuws

Inzendtermijn WKO Duurzaamheid Award 2018 geopend

Bronnen

Inzendtermijn WKO Duurzaamheid Award 2018 geopend

Tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie wordt de WKO Duurzaamheid Award 2018 uitgereikt. Deze jaarlijkse onderscheiding is bestemd voor een inspirerende eindgebruiker die uitzonderlijke inspanningen levert voor het optimaliseren van een wko-systeem, en die daarbij kennis overdraagt.

Het Gebruikersplatform Bodemenergie zet met de jaarlijkse WKO Duurzaamheid Award voorvechters en ervaringsdeskundigen van bodemenergie in het zonnetje. Het platform roept marktpartijen op om ‘echte ambassadeurs’ onder de eindgebruikers van bodemenergie voor te dragen. De meeste marktpartijen die met eindgebruikers hebben te maken, zijn adviesbureaus, technisch dienstverleners, installateurs en ‘andere professionals’. Daarom is de oproep juist aan deze partijen gericht; zij kunnen hun beste klanten of gesprekspartners voor de prijs nomineren.

Nominaties insturen
Wie een eindgebruiker wil nomineren die voor de WKO Duurzaamheid Award 2018 in aanmerking komt, kan zijn of haar naam, telefoonnummer en de locatie van de wko-installatie insturen naar het mailadres info@gebruikersplatformbodemenergie.nl. Bij elke inzending moet kort worden vermeld waarom de betreffende eindgebruiker zo uitzonderlijk is, en wat hij of zij doet om kennis rond bodemenergie uit te dragen. Aanmeldingen moeten vóór 30 september 2018 binnen zijn. De uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award 2018 vindt plaats tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie, dat op 22 november plaatsvindt bij A.S.R. in Utrecht.

Winnaar vorig jaar
In 2017 ging de award naar Fréderique Houben, taakgroephoofd en programmamanager Energie bij de Universiteit Utrecht. Mede dankzij haar inzet wordt het bodemenergiesysteem bij de universiteit straks een van de grote systemen in Nederland. Individuele wko-systemen zijn in Utrecht hydraulisch en energetisch gekoppeld, waardoor de capaciteit van het energiesysteem sterk is vergroot. Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en ambassadeur circulaire economie, reikte de award uit.

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel