nieuws

BodemenergieNL lanceert nieuwe cursus: Regeltechniek voor Bodemenergiesystemen

Bronnen

BodemenergieNL lanceert nieuwe cursus: Regeltechniek voor Bodemenergiesystemen

Op 10 en 24 mei lanceert BodemenergieNL in Woerden zijn nieuwe cursus Regeltechniek voor Bodemenergiesystemen. Met deze cursus wil de branchevereniging tegemoet komen aan de vraag naar meer informatie over dit onderwerp. “Regeltechniek is namelijk van groot belang voor het goed functioneren van bodemenergiesystemen”, aldus de vereniging.

Volgens BodemenergieNL blijkt dat er onvoldoende inzicht is in – en bewustwording van – de werking van energiecentrales met wko. Middels deze cursus moet dat inzicht en die bewustwording worden vergroot. Ook komt aan bod hoe men de beoogde werking van de energiecentrale kan vertalen naar een transparante en bruikbare RTO. De cursus gaat helpen om valkuilen te ontdekken, en dus te vermijden. Tot slot krijgt de cursist meer inzicht in de procesmatige en organisatorische aspecten van automatisering en automatiseringsinstallaties van bodemenergiesystemen.

Lesstof

De lesstof die in de cursus wordt behandeld sluit aan op:
– ISSO 39: Ontwerp, realisatie en beheer van een energiecentrale met warmte- en koudeopslag.
– ISSO 69: Model voor de beschrijving van de werking van een klimaatinstallatie
– ISSO 44 en 47

Meer informatie is te vinden op de website van BodemenergieNL.

Reageer op dit artikel