nieuws

Monumentaal fort krijgt warmtepomp en vloerverwarming

Afgifte

Het ‘Fort aan de Nekkerweg’, een monumentaal gebouw dat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam, krijgt de bestemming van een luxe resort. In ‘Fort Resort Beemster’, zoals het complex wordt herdoopt, zullen gasten kunnen overnachten, eten en genieten van luxe wellnessfaciliteiten.

 

Het fort, gelegen in Werelderfgoed ‘De Beemsterpolder’, functioneerde in het verleden als munitieopslag, gevangenis en magazijn. Het pand wordt momenteel verbouwd en krijgt twaalf hotelsuites, twee restaurants en verschillende wellness- en spafaciliteiten. Doelstelling van Frank Bart, eigenaar en aannemer van het complex, is om het gebouw dusdanig energievriendelijk in te richten dat het hotel CO2-neutraal wordt. Volgens Bart wordt het monumentale fort ‘het meest duurzame welness-resort van Nederland’.

 

De dikke muren van het fort (tussen 1,65 en 2,50 meter) vormen daarbij een groot voordeel. Verwarming en koeling van het gebouw worden geregeld via vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Water wordt via het op het dak gelegen duinzand opgevangen en in de al in het gebouw aanwezige reinwaterkelders gefilterd, om daarna te worden teruggepompt voor hergebruik. ‘Fort Resort Beemster’ moet in juni worden geopend.

 

Bron: MissetHoreca

Reageer op dit artikel